فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تواضع و آثار آن، ص: 30

كسی نمی ماند، همه از دنيا می روند، اين شتری است كه جلوی در همه خانه ها می خوابد، گفت: خيال كردی برای مردن خود غصّه می خورم. من برای سه چيز غصه می خورم، اول اينكه: برای ساعاتی كه بيش از اندازه لازم خوابيدم كه با خوابيدن زيادی زمان را كشتم، من در قيامت به عنوان قاتل محاكمه می شوم. من قاتل زمان هستم، و غصّه ديگر من اين است كه: روزهايی كه بر عمر من گذشت، و مانند حيوانات به خاطر شكم دائم دهنم می جنبيد، برای شكم پرستی ناراحت هستم كه قسمتی از عمرم خرج جنبيدن دهن برای شكم و معده ام شده است.

غصّه ديگر من برای ساعت هايی است كه به ياد خدا نبوده ام، كه كار خير نكردم و قدم مثبتی برنداشتم.

بهترين فرصت ماه مبارك رمضان است، كه خداوند مجانی در اختيار ما قرار داده است. مال التجاره و سرمايه ای را كه ما با اين سرمايه

«إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ» «1»

می توانيم باشيم، می توانيم به عالی ترين مقام نزد پروردگار بزرگ عالم برسيم.

كسانی كه ماه رمضان را فهميده بودند، شب های آخر گريه شان بيشتر می شد به خاطر اينكه فرصت دارد از دست می رود.

روز عيد فطر را پيغمبر صلی الله عليه و آله با خوشحالی می گذراندند، اما از روز دوم شوّال تا شش روز روزه «2» می گرفتند، كه به پيغمبر صلی الله عليه و آله عرض كردند، چرا روزه می گيريد؟ فرمودند: دل كندن از ماه رمضان بسيار برای من سخت است، آرام آرام می خواهم جدا شوم. يك مرتبه نمی توانم.

لحظه مرگ برای گناهكاران

گفت: برای آن ساعت هايی كه به غفلت گذشت، و به ياد خدا نبودم، گريه

______________________________
(1)- حجرات (49): 13؛ «بی ترديد گرامی ترين شما نزد خدا پرهيزكارترين شماست.»

(2)- الكافی: 4/ 86، باب وجوه الصوم: 83؛ «وَ أَمَّا الصَّوْمُ الَّذِي صَاحِبُهُ فِيهِ بِالْخِيَارِ فَصَوْمُ يَوْمِ الْجُمُعَةِ وَ الْخَمِيسِ وَ صَوْمُ الْبِيضِ وَ صَوْمُ سِتَّةِ أَيَّامٍ مِنْ شَوَّالٍ بَعْدَ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ صَوْمُ يَوْمِ عَرَفَةَ وَ صَوْمُ يَوْمِ عَاشُورَاءَ فَكُلُّ ذَلِكَ صَاحِبُهُ فِيهِ بِالْخِيَارِ إِنْ شَاءَ صَامَ وَ إِنْ شَاءَ أَفْطَر.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^