عقل: محرم راز ملكوت، ص: 264
اين رفتار كسی است كه خود و ديگران را برای رسيدن به لذت بيشتر در دنيا به دردسر نمی اندازد. علی شخصيتی است كه به اندازه ارزنی شر برای كسی ندارد و سرچشمه همه خيرات است:
«و خيرهم معمولة». [16]
چراغ داشتن و بيراهه رفتن!؟
سعدی در مواعظ خود بيت زيبايی دارد. می گويد:
صدها چراغ دارد و بيراهه می رود |
بگذار تا بيفتد و بيند جزای خويش. |
|
راست هم گفته است. چرا بايد انسان طوری زندگی كند كه از قرآن اثری برندارد و هستی خود را نابود كند؟ چرا وقتی قرآن مجيد، طبق نظر بزرگان دين، 25 بار به صراحت يا به اشاره بر مساله حجاب تأكيد كرده است، دختران و زنان مسلمان بايد بد حجاب يا بی حجاب باشند؟ هيچ يك از اين افراد مسيحی و يهودی و زرتشتی نيستند. برعكس، همه شناسنامه اسلامی دارند و وقتی می خواستند ازدواج كنند، در كنار سفره عقدشان يك قرآن 30- 40 هزار تومانی قرار داشت! به راستی، كجای كار ايراد دارد كه اين آيات در كشور اسلامی و به دست خود مسلمانان پايمال می شود؟ آيا اين بيماری نيست؟ آيا اين بدان سبب نيست كه مردم در قرآن انديشه نكرده اند و به حق بودن آن ايمان نياورده اند؟
يكی از نام ها و اوصاف قرآن «حق» است، اما تنها كسانی حق بودن آن را درك می كنند كه در آن انديشه كنند. كسانی كه عقل را به كار نمی گيرند قرآن را مجموعه ای از كلمات می بينند، اما كسانی كه تعقل می كنند با توجه به حقيقتی كه از آن شناخته اند دلهاشان می لرزد و چشم هاشان پر از اشك می شود:
«و إذا سمعوا ما أنزل إلی الرسول تری أعينهم تفيض من الدمع مما عرفوا من الحق يقولون ربنا آمنا فاكتبتا مع الشاهدين».