فارسی
شنبه 15 ارديبهشت 1403 - السبت 24 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: محرم راز ملكوت، ص: 44

كه به جهنم منتهی می شود كدام است. آری، تنها چنين انسان هايی را نمی توان فريفت.

فريب های دنيا و رسم عاقلان

معاويه بن ابی سفيان همواره تلاش می كرد به شيوه های گوناگون (با نامه، پيك، ترغيب، تشويق و ...) اوليای خدا و شيعيان ناب امير المؤمنين، عليه السلام، را محاصره كرده و اين بزرگواران را به نحوی فريب دهد، بلكه مردم نيز به تأسی از آنان از وجود مبارك امير المؤمنين، عليه السلام، دست بردارند و خدا را رها كنند و به طرف شيطان بيايند، اما تاريخ شيعه گواه است كه اين بزرگواران نه با نامه های فدايت شوم و پرعاطفه معاويه گول خوردند، نه با پول فريب خوردند، نه با تشويق و ترغيب، و نه حتی با تهديد. حضرت موسی بن جعفر، عليه السلام، اين فريفته نشدن را از آثار عقل كامل می داند.

در مقابل آنان، انسان های معمولی كه عقل درستی نداشتند و در پول و شهوت و ماديات غوطه می خوردند، با اولين نامه يا ترغيب و تهديد معاويه به دام او می افتادند.

در تاريخ شيعه، شخصيت های با عظمتی مانند حجر بن عدی وجود دارند كه نشانه عقل كامل اند. معاويه برای به دام انداختن اين انسان والا و يارانش شايد تمام توان خويش را به كار گرفت، ولی كمتر موفقيتی در اين راه نصيبش نشد. در نهايت نيز دستور داد همه را دستگير كنند.

سربازان معاويه آنان را در كوفه دستگير كردند و دست و پايشان را با زنجير بستند و به شام بردند و در آن جا زندانی كردند. در زندان، پيغام ها و پيشنهادهای فراوانی هم به اين بزرگواران داده شد، اما زير بار هيچ يك از آن ها نرفتند.

كسی كه خدا را درك كرده و حقانيت نبوت انبيا و ولايت واليان امر را




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^