فارسی
جمعه 01 تير 1403 - الجمعة 13 ذي الحجة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: محرم راز ملكوت، ص: 389

مرده اند؛ يعنی وقت مرگشان نمی فهمند كه در حال مردن اند.

امير المؤمنين، عليه السلام، می فرمايد: مرگ اينان «انتقال من دار إلی دار» است. [20] گويی آنان را از خانه ای به خانه ديگر منتقل می كنند. اينان خانه دوم را كه می بينند، به يك باره درمی يابند كه اين منزل جديد با خانه نخستين قابل مقايسه نيست؛ نه نعمت ها، نه عظمت و نه كرامتش. اينان مست از نجلی نور خدا در قلبشان، از سرای دنيا به عالم آخرت می روند و هنگامی كه وارد شدند تازه آن جا می فهمند كه انتقال پيدا كرده اند.

نه ويژگی اهل زهد از نگاه جبرئيل (ع)

پيغمبر اسلام درباره اهل زهد از جبرئيل سؤال كرد و به او فرمود: حال درونی و اخلاق اهل زهد را برای من تفسير كن! جبرئيل نه خصوصيت را برای اين دسته از مردم بيان كرد و دو نكته را نيز در كنار اين نه ويژگی برای آن حضرت روشن ساخت:

«قلت: يا جبرئيل فما تفسير الزهد؟ قال: الزاهد يحب من يحب خالقه و يبغض من يبغض، خالقه، و يتحرج من حلال الدنيا و لا يلتفت إلی حرامها؛ فإن حلالها حساب و حرامها عقاب، و يرحم جميع المسلمين كما يرحم نفسه، و يتحرج من الكلام كما يتحرج من الميتة التی قد اشتدنتنها، و يتحرج عن حطام الدنيا و زينتها كما يتجنب النار أن تغشاه، و أن يقصر أمله، و كان بين عينيه أجله ...».

به راستی، انسان تازه با شنيدن اين خصوصيات پی می برد زاهدان چه انسان های باعظمتی هستند!

1. محب خدا و اوليای اويند

اولين خصلتی كه جبرئيل برای زاهدان بيان می كند درباره محبت های دنيوی است كه اگر صحيح به كار گرفته شوند آثار مطلوبی برای انسان دارند. عرض كرد: جلوه های دنيا قدرت به دام انداختن اين صاحبدلان باكرامت را ندارند.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^