فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عرفان در سوره يوسف، ص: 184

بياوريد. همه را به آن گوينده می دادند «1» و می فرمودند: اين مزد تو نيست، فقط برای اين است كه از خانه من دست خالی بيرون نروی. خدا در قيامت بايد حق شما را بدهد.

افتادن در دامان طبيبان

همسر «زهير بن قين بجلّی» «2» وقتی در راه كربلا بر سر سفره می نشيند، پرده

______________________________
(1)- مستدرك الوسائل: 4/ 247، حديث 4613؛ «مُرْسَلًا أَنَّ عَبْدَ الرَّحْمَنِ السُّلَمِيَّ عَلَّمَ وَلَدَ الْحُسَيْنِ عليه السلام الْحَمْدَ فَلَمَّا قَرَأَهَا عَلَی أَبِيهِ أَعْطَاهُ أَلْفَ دِينَارٍ وَ أَلْفَ حُلَّةٍ وَ حَشَا فَاهُ دُرّاً فَقِيلَ لَهُ فِي ذَلِكَ فَقَالَ ع وَ أَيْنَ يَقَعُ هَذَا مِنْ عَطَائِهِ يَعْنِي تَعْلِيمَهُ.»

وسائل الشيعة: 14/ 594، حديث 19886؛ «عَنِ الْكُمَيْتِ بْنِ زَيْدٍ قَالَ دَخَلْتُ عَلَی أَبِي جَعْفَرٍ عليه السلام فَقَالَ وَ اللَّهِ يَا كُمَيْتُ لَوْ كَانَ عِنْدَنَا مَالٌ لَأَعْطَيْنَاكَ مِنْهُ وَ لَكِنْ لَكَ مَا قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله عليه و آله لِحَسَّانَ لَايَزَالُ مَعَكَ رُوحُ الْقُدُسِ مَا ذَبَبْتَ عَنَّا.»

(2)- زهير بن القين بن قيس البجلی النماری، از شهدای روز عاشورای حسينی (61 ق) از زعمای برجسته كوفه و از جنگجويان بلند آوازه عرب. او مرد شريف قبيله خود بود و در شجاعت شهرت بسياری داشت. وی نخست از طرفداران عثمان خليفه سوم بود و با اميرالمؤمنين علی عليه السلام و فرزندانش كينه و دشمنی داشت سپس خداوند او را هدايت فرمود و علوی گشت.

طبری و ساير تاريخ نگاران می نويسند: زهير با خاندان خود در سال 60 ق برای ادای فريضه حج راهی مكه مكرمه شده بود و هنگام بازگشت از سفر حج به كوفه بين راه با موكب ابی عبدالله الحسين عليه السلام برخورد كرد (بقيه ماجرا تا پيوستن زهير به اصحاب حضرت سيدالشهداء عليه السلام در جلد 7 صفحه 569 اين دايرة المعارف آمده است.) و امام عليه السلام از همان وقت زهير را جزء سران سپاه و از مشاورين خود قرار داد. هنگام كه به آبادی شراة رسيدند از دور نخستين علائم سپاه كوفه ظاهر گرديد. امام عليه السلام از زهير سؤال كرد در اين نزديكی محلی را سراغ نداری كه به آن پناه برده و سپاه كوفه را مقابل خود قرار دهيم. زهير حضرت عليه السلام و اصحاب را به كوه ذوحسم هدايت كرد. خود به سمت سپاه كوفه رفت و پس از مذاكره با حرّ و آگاهی از مأموريت آنها به خدمت امام عليه السلام رسيد و اظهار كرد چون عده آنها كم است و ما بر آنان غلبه خواهيم كرد پس به آنان حمله كرده و جنگ را يك سره كنيم.

امام عليه السلام فرمود نمی خواهم آغاز كننده جنگ باشم. تاريخ نگاران و ارباب مقاتل همگی از زهير با احترام نام برده اند. و او را جزء سران سپاه حضرت عليه السلام خوانده و سخنرانی های او را در عصر تاسوعا و شب و روز عاشورا در كتب خود ضبط كرده اند.

دائرة المعارف تشيع: 8/ 588.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^