فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عرفان در سوره يوسف، ص: 303

ظرفيت، استعداد و سعه وجودی خود، يوسف شد. البته به تعبير قرآن مجيد، برای تسليم شدن قلب، عرفان به خواسته های حضرت حق بايد با مطالعه يا شنيدن تحصيل شود.

«إِنَّ فِي ذلِكَ لَذِكْری لِمَنْ كانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَی السَّمْعَ وَ هُوَ شَهِيدٌ» «1»

امثال سلمان، ابوذر، مقداد و عمار، از راه شنيدن، انصاف دادن، دل دادن به خواسته های خدا، بدن ها را برای اجرای خواسته های خدا آماده كردند و قرآن مجيد اين اسلام را در ارتباط با حضرت يوسف عليه السلام اعلام كرده است كه او از چنين اسلامی كامل و جامع برخوردار است.

منزل دوم: ايمان

منزل دوم؛ منزل ايمان است. اينجا اهل تحقيق و خدا، مطالب بسيار با ارزشی دارند. می فرمايند: مؤمن؛ يعنی انسانی كه از راه درك قرآن، تفكر در صنعت و آفرينش خدا به باور رسيده است. اول بايد او خود را به باور برساند و نسبت به حقايق شك نداشته باشد.

در سوره حجرات می خوانيم:

«إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أُولئِكَ هُمُ الصَّادِقُونَ» «2»

______________________________
(1)- ق (50): 37؛ «بی ترديد در سرگذشت پيشينيان مايه پند و عبرتی است برای كسی كه نيروی تعقّل دارد، يا با تأمل و دقت [به سرگذشت ها] گوش فرا می دهد در حالی كه حاضر به شنيدن و فراگيری شنيده های خود باشد.»

(2)- حجرات (49): 15؛ «مؤمنان فقط كسانی اند كه به خدا و پيامبرش ايمان آورده اند، آن گاه [در حقّانيّت آنچه به آن ايمان آورده اند] شك ننموده و با اموال و جان هايشان در راه خدا جهاد كرده اند؛ اينان [در گفتار و كردار] اهل صدق و راستی اند.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^