عرفان در سوره يوسف، ص: 400
تا در نهايت من در قيامت نزد حضرت زهرا افتخار كنم كه دخترم را به فرزند تو هديه كردم.
حاج ملا علی كنی به او گفت و او قبول كرد و حاج ملا دختر خود را به علامه لاهيجانی داد. علامه لاهيجانی از اين دختر فقط يك فرزند دختر به دست آورد كه آن دختر را به آيت الله شيخ محمد رضا تنكابنی «1» شوهر داد، كه يكی از پسران شيخ محمدرضا، دانشمند معروف و خطيب بی نظير مرحوم آقای فلسفی است.
آيت الله العظمی حاج ميرزا علی آقا فلسفی «2» كه درس اصلی كلّ حوزه مشهد
______________________________ (1)- مستدركات أعيان الشيعة: 3/ 230؛ «الشيخ محمد رضا التنكابني. توفي بعد 1092. ولد في تنكابن و نشا بها ثم ذهب إلی أصفهان و أقام مدة بها ثم ذهب إلی قزوين و حضر بحث المولی خليل القزويني (المتوفی سنة 1089)- و بعد وفاة استاذه اشتغل بالتدريس له حواشي متفرقة علی بعض الكتب الحديثية.»
(2)- حجة الاسلام و المسلمين وقدوة العلماء و المجتهدين آقای ميرزا علی آقا بن آية الله حاج شيخ محمدرضا تنكابنی معروف به (فلسفی) از علماء اعلام و مدرسين عظام معاصر مشهدند.
ايشان در حدود 1342 ق در تهران چشم به جهان گشوده و در بيت علم و تقوی پرورش يافته و مقدمات و اوليات و سطوح را در تهران در خدمت والد علامه اش و اعلام ديگر به پايان رسانيده، آنگاه مهاجرت به نجف اشرف نموده و چند سالی از محضر مرحوم آيت الله العظمی ميرزا عبدالهادی شيرازی و بالاخص آيت الله العظمی خويی (مدّ ظله) و بعضی ديگر فقهاً و اصولًا استفاده نموده تا به مدارج عاليه علم و كمال ارتقا يافته و پس از آن در سال 1370 قمری به طهران مراجعت و چند سالی در مسجد لرزاده به اقامه جماعت و تدريس و وظايف روحی اشتغال داشته تا سال 1388 قمری كه عزيمت به مشهد مقدس نموده و در آنجا مورد توجه و استقبال گرم فضلاء مشهد قرار گرفته و حوزه تدريس خارج فقه و اصول قرار داده و در آن سامان به تدريس و انجام وظايف روحی و دينی از قبيل نماز جماعت و غيره اشتغال دارند. و ماه رمضان و شبهای شنبه و جمعه را در مسجدشان منبر رفته و با بيانی قاطع و جامع نشر معارف اسلامی نموده و صدها نفر از عموم طبقات و بالاخص اهل علم و طلاب از محضر و بيانشان استفاده می نمايند. (گنجينه دانشمندان: 7/ 153)