فارسی
پنجشنبه 24 آبان 1403 - الخميس 11 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ايمان و آثار آن، ص: 16

كسانی كه تا به حال در عمره رجبيه به مصر رفته اند، می دانند بارگاه ايشان در مصر چقدر فوق العاده هست. در كشور مصر و در شهر قاهره، هنوز هم اهل تسنن در مشكلات غير قابل حل خود فقط يكبار كه به اين خانم مراجعه می كنند، مشكلشان رفع می شود.

تو دست افشانی جان را چه دانی؟ تو شور اين نمكدان را چه دانی؟

تو را با اطلس و مخمل بود كار قماش گلعذاران را چه دانی؟ «1»

صائب

اين افراد بندگان خدا بودند كه چنين شدند. عبد؛ يعنی كسی كه به طور كامل تحت اختيار خداست و در برابر، خدا هم به طور كامل عالم را تحت اختيار آنان قرار می دهد. اين عبد است. انسان كه با بندگان خدا برخورد می كند، نفس، نگاه و فكر كردن آن ها، او را به حركت وامی دارد و منقلب می كند، چرا؟ چون آنان به انقلاب دهنده عالم وابسته هستند؛ وابسته به الله هستند؛ وابسته به اسماءالحسنی هستند؛ موجود فی الله و بالله و الی الله و من الله هستند. خداوند متعال با تكيه بر اين نوع از آيات، ما را دعوت می كند تا ما هم بتوانيم به درجات عالی برسيم.

ويژگی فرهنگ عالی اسلام از ساير فرهنگ ها

فرهنگ عالی اسلام را نمی توان با هيچ فرهنگی مقايسه كرد؛ چون فرهنگ اسلام فرهنگی صد در صد الهی و خدايی بوده و مقرراتی كه در حريم اين فرهنگ برای سعادت همه جانبه انسان ارايه شده، مطابق با مقتضيات خلقت و آفرينش انسان ها در همه شؤون حياتشان هست، و اين حيثيت ريشه دار، اصيل و طبيعی را در هيچ فرهنگی نمی توان ديد، و در عالم هيچ فرهنگی هم توانايی و قدرتِ وضع چنان مقرراتی را كه اين فرهنگ الهی دارد، ندارد. معمار هستی و بانی جهان خلقت كه انسان يكی از مخلوقات

______________________________
(1) 11. ديوان صائب تبريزی، قسمتی از غزل شماره 570.







گزارش خطا  

^