فارسی
چهارشنبه 23 آبان 1403 - الاربعاء 10 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ايمان و آثار آن، ص: 186

پاسكال «1» باشد. او در فرانسه در سن شش يا هفت سالگی، مشكل ترين مسايل هندسی را حل كرد؛ مسايلی كه گاهی قدمای رياضيدانان از حل آن ها عاجز بودند. ابن سينا كه اكنون در شهر همدان آرميده، نوشته، ده يا دوازده ساله بودم، در شهر بلخ معلمی پيدا نمی شد كه به من درس بدهد؛ چون من در آن زمان، نسبت به هم علوم آن روز، اطلاعات كافی داشتم. اين عشق بوده كه اين چنين برای اين انسان ها مَركب شده است.

اگر از جهنم، از ظلم و از گناه نفرت وجود داشته باشد، نفرت مَركب می شود و می تواند ما را از تمام اين مظالم، ميليون ها فرسخ دور نگاه دارد، در حالی كه ما انسان های عالم اكنون غرق در مفاسد هستيم. همان نفرتی كه در موجود زنده عامل فراردهنده است. منظورم از فرار اين نيست كه كفش هايمان را برداريم و برويم؛ بلكه منظور از فرار، اين است كه بين ما و بين انجام آنچه برای ما درست نيست، فاصله به وجود آيد. برای ايجاد اين فاصله، بايد هر گناهی را ريشه كن كنيم، و يا بايد هر فسادی را خاموش نماييم، و يا بايد شان خود را از زير بار برنامه خلاف خدايی خالی كنيم. اين ها معنای فرار است.

درنگی در غريبی اسلام

به خدا، امروز بايد برای اسلام خون گريه كرد. مصعب بن عمير «2» جوانی هجده ساله بود كه از مكه به مدينه آمد و كاری كرد كه مدينه آماد پذيرش پيغمبر صلی الله عليه وآله شد؛ چون مصعب عاشق حق بود، و اين عشق برايش مَركب بود، و نفرت از باطل داشت و اين نفرت برايش مَركب بود.

______________________________
(1) 11. به پاورقی بيستم سخنرانی سوم در صفح 47 مراجعه شود.

(2) 12. مصعب بن عمير: او از قبيل بنی عبدالدار و از اصحاب بزرگ رسول خداست. قبل از بعثت، به زيبايی و ثروت شهرت داشت و پيامبر می فرمود: در مكه كسی را زيباتر و خوش لباس تر و متنعّم تر از مصعب نديدم. هنگامی كه پيامبر دعوت عمومی خود را اعلام فرمود، مصعب در شمار اولين كسانی بود كه ايمان آورد. پس از پيمان عقبه كه گروهی از مردم يثرب (مدينه) با پيامبر بيعت كردند، اسعد بن زراره به نمايندگی از آنان از پيامبر خواست تا برايشان شخصی را بفرستد كه به آن ها قرآن تعليم كند و دستورات ديگر اسلام را بياموزد. پيامبر نيز مصعب را برای تعليم و تربيت آنان فرستاد. مصعب بن عمير، از نخستين مبلغان اسلام بود و تلاش تبليغی مؤثّری داشت. مصعب بن عمير در جنگ احد به شهادت رسيد. منبع: دانشنام رشد با تلخيص و تصرّف




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^