فارسی
چهارشنبه 23 آبان 1403 - الاربعاء 10 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ايمان و آثار آن، ص: 34

نمی گذارد اين زمين و عباد، بلعيد ستمگران شوند و باز هم مثل زمان پيغمبر صلّی الله عليه و آله و سلّم ذخيره دارد. او می آيد و عالم را نجات می دهد. اين، طبيعت عالم است.

نهضت فرهنگی پيامبر صلّی الله عليه و آله و سلّم با چراغ هدايت قرآن

اميرمؤمنان عليه السلام در خطبه صد و پنجاه و هشتم نهج البلاغه به توصيف جامعی از قرآن كريم پرداخته است: «فَجَاءَهُم»: پيغمبر صلّی الله عليه و آله و سلّم آمد، «بِتَصْدِيقِ الَّذِی بَيْنَ يَدَيْهِ، وَ النُّورِ الْمُقْتَدَی بِهِ.»: با چراغی كه خدا به او عنايت كرده بود، «ذَلِكَ الْقُرْآنُ»: كه آن چراغ مجموع فرهنگ حق بود كه به نام قرآن ناميده شد، «فَاسْتَنْطِقُوهُ، وَ لَنْ يَنْطِقَ»: من كه علی هستم، از همه شما می خواهم قرآن را باز كنيد و بخوانيد؛ آن را بفهميد و بپرسيد. «وَ لَكِنْ أُخْبِرُكُمْ عَنْهُ»: و لكن من شما را از (منافع) آن با خبر می كنم، و بعد حضرت چهار منفعت قرآن را ذكر می كند، «أَلَا إِنَّ فِيهِ عِلْمَ مَا يَأْتِی»: با اتصال به قرآن، شما از نظر دانش و برداشت حقايق، به أبديت وصل می شويد، «وَ الْحَدِيثَ عَنِ الْمَاضِی»: اگر به قرآن وصل شويد، می توانيد از طريق قرآن، به مبدأ آفرينش اتصال پيدا كنيد، «وَ دَوَاءَ دَائِكُمْ»، می توانيد در سايه عمل به كتاب خدا، تمام نقص ها، گرفتاری ها، ناامنی ها و اضطرابات را از زندگی جمع كنيد، «وَ نَظْمَ مَا بَيْنَكُم»: و اين بی نظمی، تشتت، گروه گروه شدن و اختلافات را به وسيله حقايق قرآن از ميان خود برداريد. اين چهره پيغمبر صلّی الله عليه و آله و سلّم و كتاب فرهنگی اش در سخنان علی عليه السلام می باشد. چنين انسانی در سايه چنين شخصيتی و چنين كتابی انسان های بزرگی را تربيت كرد كه راستی و عدل در زندگی شان بود و بيدار، بينا، اهل بينش، اهل دانش، متفكّر، غيور، شجاع، متعهّد، مسئول و سازنده می زيستند؛ طوری كه تمام دقايق زندگی شان را حساب كرده بودند و تمام آن دقايق، بر روی حساب بود. به خدا اگر حسابگری های دقيق برنامه های اسلامی را بخواهيم بررسی كنيم، درمی يابيم كه عجب فرهنگ غنی ای در اختيار ما هست و معلوم نيست كه چرا ما با داشتن اين فرهنگ غنی، اين قدر بيچاره ايم؟! همين طور كه ما برای آبادی دنيا قواعد شگفتی داريم، برای آبادی آخرت هم برنامه های شگفتی داريم؛ اين برنامه ها خيلی لطيف است؛ چنان كه كوچك ترين انحرافی را قبول نمی كند و امضا هم نمی نمايد.

اخلاص در زيارت امام رضا عليه السلام

برای درك اين كه برنامه پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم برای تربيت و سعادت انسان، تا چقدر به كوچك ترين انحراف هم حساس هست، خاطره ای را برای تان نقل می كنم.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^