ايمان و آثار آن، ص: 138
نزد امام هشتم عليه السلام دينارهايی را ريخته بودند كه حضرت از ميان آن ها ديناری برداشت و آن را نصف كرد و دستور داد كه آن را به مستراح اندازند تا اين كه چيزی كه دارای غش هست، در معامله مورد استفاده قرار نگيرد. «1»
»، كسی كه در انتظار فرج است بايد قيافه دشمنان ما را نداشته باشد،
و قرآن مجيد می فرمايد:
. «2»
؛ يعنی پيامبر! به مردم بگو: با ظالم و با گناهكار، در هيچ برنامه ای مشاركت نداشته باشند؛ چون اگر فقط آن ها را دوست داشته باشند، در قيامت، آن ها را با آن ظالم در يك جا قرار می دهم؛ يعنی شما اصلًا حق نداريد كه گناهكار را دوست داشته باشيد، چه برسد به اين كه خودتان هم گناهكار باشيد.
از برخی بزرگان نقل شده است است كه خياطی از او سؤال كرد كه: من خياط قصر سلطانم، آيا به اين واسطه، من از اعوان ظلمه هستم. آن بزرگ جواب داد: بلكه داخل اعوان ظلمه، آن كسی است كه به تو سوزن و نخ می فروشد، و امّا تو از خود ظلمه ای. «3»
شيع واقعی، اهل تقوا و ورع
امام رضا عليه السلام فرمود: شيعيان ما كسانی اند كه ايمان دارند،»: و از گناه می پرهيزند،»: و هر چه را به عنوان امانت نزدشان می گذارند، به صاحبانشان باز می گردانند.
______________________________ (1) 26. كافی، ج 5، ص 161:
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَی عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ سِجَادَهَ عَنْ مُوسَی بْنِ بَكْرٍ قَالَ كُنَّا عِنْدَ أَبِی الْحَسَنِ عليه السلام فَإِذَا دَنَانِيرُ مَصْبُوبَهٌ بَيْنَ يَدَيْهِ فَنَظَرَ إِلَی دِينَارٍ فَأَخَذَهُ بِيَدِهِ ثُمَّ قَطَعَهُ بِنِصْفَيْنِ ثُمَّ قَالَ لِی أَلْقِهِ فِی الْبَالُوعَهِ حَتَّی لَا يُبَاعَ شَیْ ءٌ فِيهِ غِشٌّ.
(2) 27. هود: 113: و به كسانی كه [به آيات خدا، پيامبر و مردم مؤمن ] ستم كرده اند، تمايل و اطمينان نداشته باشيد و تكيه مكنيد كه آتش [دوزخ ] به شما خواهد رسيد و در آن حال شما را جز خدا هيچ سرپرست و ياری نخواهد بود.
(3) 28. التحفه السنيه فی شرح النخبه المحسنيه، ص 57:
علی ما نقله أبو حامد: «ان خياطا قال له: انی أخيط للسلطان ثيابه، فهل ترانی داخلا بهذا فی أعوان الظلمه؟ فقال: الداخل فی أعوان الظلمه من يبيعك الابر و الخيوط، و اما أنت، فمن الظلمه أنفسهم.»