فارسی
چهارشنبه 23 آبان 1403 - الاربعاء 10 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ايمان و آثار آن، ص: 296

قطعه در روزگاری خان اين مادر و اين فرزند بود، و پنج هزار سال است كه اسم آن را" حجر اسماعيل" «1» گذاشته اند. ناودان بام كعبه به طرف حجر است. آيات رحمت خدا بر روی پرد كعبه هم بر روی حجر اسماعيل است؛ هم چنين قبر هاجر و اسماعيل زير ناودان است؛ يعنی خدا قبر اين زن و بچه ابراهيم عليه السلام را آورده و آن را ديوار به ديوار خان خودش قرار داده است. می پرسم بهتر از اين وضع می شود كه آدم، همسای خان خدا بشود؟

جوانان و چهل شبانه روز پاكی

جوان ها بايد پاكی را فقط برای چهل روز امتحان كنند؛ يعنی آن ها بايد در اين چهل شبانه روز مواظب باشند كه واقعاً به اين فضای پاكی، آلودگی نرسد، و الا اگر در خلال اين سی روز يا سی و نه روز آلودگی ای پيش بيايد، ورود اين آلودگی، ساختمان رياضت چهل شبانه روزی را خراب می كند، و اگر نه، آن ها اگر تا تمام شدن مدت چهل شبانه روز بر اين پاكی بمانند، بعد از اين چهل شبانه روز، در خود صدق، صفا و پاكی رخواهند ديد و خواهند ديد آن صدق، صفا و پاكی چه آثاری را در زندگی شان پديد می آورد:

سحرگه رهروی در سرزمينی همی گفت اين معما با قرينی

كه ای صوفی شراب آنگه شود صاف ........

شراب نجس است، و ظرف آن هم نجس است. اما آن كسی كه انگور را در خمره می اندازد و سپس آب اين انگور و خود

______________________________
(1) 4. حجر اسماعيل: حجر اسماعيل ميان ركن شامی و ركن غربی مكه قرار دارد. حجْر به معنای پناه و دامن است و از اين رو به اسماعيل عليه السلام منسوب داشته اند كه چون ديوارهای كعبه به دست او و پدرش بنا شد، وی برای پناه بردن از گرمای خورشيد در سايه و كنار اين ديوار می نشست و يا اين كه سايبانی كنار آن برای خود برافراشته و در آن جا پناه می گرفت، چون از گرمای مكه نزد خداوند شكوه كرد، خدا به او وحی فرمود كه من در اين مكان برای تو روزنه ای به بهشت می گشايم كه تا روز قيامت از آن نسيم روح افزا بر تو بدمد. حضرت اسماعيل عليه السلام چون درگذشت، او را در همان مكان مدفون ساختند. عبدالله بن زبير هنگام تجديد بنای كعبه، حجر را حفر كرد و در آن سنگی به رنگ سبز يافت. از قريش در اين باره پرسيد، عبدالله بن صفوان گفت: اين قبر حضرت اسماعيل عليه السلام است، به آن دست نزن. لذا ابن زبير آن را به حال خود رها كرد. گويند مدفن آن حضرت بين ناودان طلا و در غربی كنونی حجر (قرار داشته و غير از او، مادرش هاجر و دختران او و نزديك به هفتاد پيامبر نيز در اين مكان مدفون شده اند. حجر اسماعيل بخشی از خان كعبه بوده است كه طی چند نوبت در دوران های مختلف تعمير و بازسازی كعبه، از خانه خارج شده است. منبع: دانشنام رشد با تلخيص




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^