فارسی
چهارشنبه 19 ارديبهشت 1403 - الاربعاء 28 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ايمان و آثار آن، ص: 133

اين تصوير، تصوير زندگی پنداری و وهمی است كه با حقيقت همراه نيست.

در ظرف حيات حيوانی، انسانيت را نمی توان جستجو كرد. آن جا ظرف درندگی، تجاوز، بی تكليفی، قانون شكنی، حمله، اضطراب، هلاكت و نابودی است.

عالی ترين كلاسِ ايجاد استقامت، صبر، حوصله، بزرگواری و انسانيت

اين كلاس از عالی ترين كلاس های ايجاد استقامت، صبر، حوصله، بزرگواری و انسانيت در وجود انسان است. وقتی عليعليه السلام در انبار آمد و درب را باز كرد، نگاهی به انبار طلا كرد. اولين بار كه طلاها در چشم علی عليه السلام برق زدند و درخشيدند، علی عليه السلام هم گفت: «غُرّی غَيْرِی.» «1»

برو اين دام بر مرغ دگر نه كه عنقا را بلند است آشيانه «2»

من آن قدر آقايی و شجاعت دارم كه در مقابل دريا دريای تو، به هيچ عنوان شكست نمی خورم.

علی عليه السلام و بيت المال

در كتاب های مهم ما از اميرمؤمنان عليه السلام نقل شده است كه هارون بن عنتره گفت: در ايام جنگ صفين در روستايی به نام ده خورنق «3»، با علی عليه السلام كاری داشتم، در نيمه شب، از خيمه بيرون آمدم و به كنار چادر علی عليه السلام رفتم و گفتم: مولا را می خواهم. به من گفتند: ايشان تشريف ندارند. از چادرها رد شدم، ديدم حضرت در بيابان، كنار تخته سنگ بزرگی رفته است؛ زانوهايش را در كنار آن تخته سنگ بغل گرفته و در هم پيچيده نشسته است. نزديك حضرت آمدم و سلام كردم و كفتم: علی جان! چرا از چادر بيرون آمدی؟ حضرت فرمود:

______________________________
(1) 10. ترجم نهج البلاغه (انصاريان)، ص 766، كلام 77:

يَا دُنْيَا يَا دُنْيَا إِلَيْكِ عَنِّی أَ بِی تَعَرَّضْتِ أَمْ إِلَیَّ تَشَوَّقْتِ لَا حَانَ حِينُكِ هَيْهَاتَ غُرِّی غَيْرِی لَا حَاجَهَ لِی فِيكِ قَدْ طَلَّقْتُكِ ثَلَاثاً لَا رَجْعَهَ فِيهَا 4:

ای دنيا، ای دنيا، از من دوری گزين، خود را به من عرضه می كنی يا آرزومندم شده ای زمان وصالت نزديك مباد، هرگز غير مرا فريب ده، كه مرا به تو نيازی نيست، تو را سه طلاقه كرده ام كه آن را بازگشتی نيست.

(2) 11. ديوان حافظ شيرازی، غزل شماره 428 با مطلع:

سحرگاهان كه مخمور شبانه

(3) 12. دربار خورنق در ترجم فتوح البلدان، ج 2، ص 48، چنين آمده است:

اما خورنق قصری قديم و پارسی بود كه نعمان بن امری القيس پسر شفيقه بنت ابو ربيعه بن ذهل بن شيبان آن را برای بهرام گور بن يزدجرد بن بهرام بن شاپور ذو الاكتاف بنا كرده بود.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^