فارسی
چهارشنبه 23 آبان 1403 - الاربعاء 10 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ايمان و آثار آن، ص: 152

مردی كه دارای اخلاق سالم و عمل سالم است، و زنی كه دارای اعتقاد سالم و اخلاق واقعی است؛ يعنی مردی كه در حال مبارزه می باشد، و در برنام اخلاقی در حال اثبات فضايل و ردّ رذايل است و دايم دارد می جنگد، و زنی كه دارای عمل پسنديده است، و با اعمال خلاف انسانيت در حال مبارزه است، آن وقت، از پيوند اين مرد و زن سالمی كه اسلام ساخته است، خان سالم به وجود می آيد: إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيراً. «1»

مصداق اين خانواده پاك، علی و فاطمه عليهما السلام و فرزندانشان هستند، و چگونگی عقيده، اخلاق و عمل آن ها بر همگان روشن هست و نيازی به توضيح ندارد.

جامع پاك در گرو خانه های پاك

مردم مسلمان بايد بدانند، ما در صورتی می توانيم خان سالم داشته باشيم كه پدر سالم داشته باشيم؛ در صورتی ما می توانيم خانه پاك داشته باشيم كه مادر پاك داشته باشيم، و بعد از اين كه خانه پاك پيدا كرديم، آن وقت جامع پاك خواهيم داشت، ما اگر می بينيم در جايی اجتماعی است، در حقيقت، اين خانه ها هستند كه اجتماع كردند و مثلًا شهر تهران را تشكيل دادند، و ايران را ساختند، و آسيا را درست كردند، و اروپا را به وجود آوردند، و آمريكا را پايه گذاری كردند، و كر زمين را ساختند، و با نبود عقيده، اخلاق و عمل سالم، وضع فرد، خانه و جامعه به چه بدبختی ای كشيده می شود. آيا ما اهل مبارزه هستيم؟ قرآن بيش تر ما انسان ها را تنبل و سست و تن پرور ناميده است. «2» قرآن از بيش تر ما به چسبيده های به زمين و غيرقابل حركت تعبير می كند. «3» مردمی كه مرده های زنده نما هستيم؛

______________________________
(1) 9. احزاب: 33: جز اين نيست كه همواره خدا می خواهد هرگونه پليدی را از شما اهل بيت [كه به روايت شيعه و سنی محمّد، علی، فاطمه، حسن و حسين عليهم السلام اند] برطرف نمايد، و شما را چنان كه شايسته است [از هم گناهان و معاصی ] پاك و پاكيزه گرداند.

(2) 10. قرآن كريم در دوآيه، كسلی را از ويژگی های انسان منافق دانسته است. اين آيات عبارتند از:

نساء: 142: يإِنَّ الْمُنافِقينَ يُخادِعُونَ اللَّهَ وَ هُوَ خادِعُهُمْ وَ إِذا قامُوا إِلَی الصَّلاهِ قامُوا كُسالی يُراؤُنَ النَّاسَ وَ لا يَذْكُرُونَ اللَّهَ إِلَّا قَليلًا.

توبه: 54: وَ ما مَنَعَهُمْ أَنْ تُقْبَلَ مِنْهُمْ نَفَقاتُهُمْ إِلَّا أَنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَ بِرَسُولِهِ وَ لا يَأْتُونَ الصَّلاهَ إِلَّا وَ هُمْ كُسالی وَ لا يُنْفِقُونَ إِلَّا وَ هُمْ كارِهُونَ.

(3) 11. اشاره به آيه سی و هشتم سوره توبه: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا ما لَكُمْ إِذا قيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فی سَبيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَی الْأَرْضِ أَ رَضيتُمْ بِالْحَياهِ الدُّنْيا مِنَ الْآخِرَهِ فَما مَتاعُ الْحَياهِ الدُّنْيا فِی الْآخِرَهِ إِلَّا قَليلٌ.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^